воскресенье, 5 февраля 2023 г.

Як дізнатися про доходи платника аліментів


Як дізнатися про доходи платника аліментів, якщо батько дитини їх приховує або не повідомляє? 💵

1️⃣Найлегший спосіб - якщо ви знаєте де працює платник аліментів.
В такому разі потрібно звернутися до адвоката 🎓і він здійснить адвокатський запит щодо надання інформації до установи, в якій працевлаштований боржник.
🏫Проте, якщо раніше цю інформацію можна було отримати у Державній фіскальній службі на запит адвоката, то наразі з цим складніше, оскільки ні органи Державної фіскальної служби, ні банки не надають цієї інформації, мотивуючи це тим, що такі дані є інформацією з обмеженим доступом, яка може бути отримана лише за Ухвалою суду. ⠀
‼️Так, відповідно до статті 70 Податкового кодексу України, інформація щодо джерела отриманих доходів, сум нарахованих та отриманих доходів є інформацією Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Відповідно ж до підпункту 70.15.2 пункту 70.15 ст. 70 Податкового кодексу України, відомості з Державного реєстру є інформацією з обмеженим доступом, крім відомостей про взяття на облік осіб, які провадять незалежну професійну діяльність. ⠀
2️⃣Тому при зверненні до суду 👩‍⚖️обов'язково потрібно разом з позовною заявою подавати клопотання про витребування доказів у вигляді довідки про доходи відповідача за останні шість місяців.
3️⃣У разі якщо клопотання не заявлялося і суд прийняв рішення про стягнення аліментів у частці від доходу платника, то після відкриття виконавчого провадження, саме державний виконавець 👨‍💼 буде здійснювати пошук доходів платника аліментів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий