понедельник, 12 июня 2023 г.

Довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів

 

✨Відповідно до ч. 13 ст. 71 Закону України «Про виконавче провадження» довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів видається органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем на вимогу стягувача протягом трьох робочих днів у випадках, встановлених законом.

✅Довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів дійсна протягом одного місяця з дня її видачі.

Для видачі довідки виконавець обчислює розмір заборгованості зі сплати аліментів з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання.

❗Якщо сукупний розмір заборгованості зі сплати аліментів з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання є меншим, ніж сума відповідних платежів за три місяці, орган державної виконавчої служби письмово повідомляє стягувача про відмову у видачі довідки та надає йому розрахунок заборгованості.

Довідка про наявність заборгованості по сплаті аліментів необхідна у випадках:
📌якщо дитині потрібно виїхати за кордон на термін більше 1 місяця, а той з батьків, який живе окремо від сім’ї, не бажає надавати відповідний дозвіл;
📌для призначення тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце їх проживання чи перебування невідоме.

Комментариев нет:

Отправить комментарий